BEZ GREŠKE u odabiru odjeće

ODJEĆA ZA POSAO komplicirani zadatak

Proveli ste sate i sate pred ogledalom…kombinirali seksi košulju, nakit… no, često vam se dogodi da ste neprimjereno odjeveni

Kao što su uvriježena pravila komunikacije i lijepog ponašanja, tako su uvriježena i pravila odijevanja. Upravo ta pravila ponekad nas bune, pa u vlastitoj nesigurnosti činimo greške u odabiru odjeće. Zato je od izuzetne važnosti kako ćete se obući kada krenete na posao. Prisjetite se samo koliko ste puta sate proveli pred ogledalom dotjerujući se za posao pogotovu kada je pred vama važan poslovni sastanak. Kombinirali ste seksi košulju, nakit, otišli ste čak na frizuru … no, često vam se dogodi da ste neprimjereno odjeveni. Ovakvih primjera ima svaki dan i svi mi griješimo barem jednom u godini. Dajemo vam korisne savjete koje možete iskoristiti onda kada se budete oblačili za odlazak na posao.

  • Prvi dojam

Nikada ne zaboravite za koju priliku odabirete odjeću. Kada je riječ o odjeći za odlazak na posao ne smijete zaboraviti u slučaju ako imate poslovni sastanak, važno je kakav ćete dojam ostaviti.

  • Lijepo i pristojno

Uzimajte lijepe haljine sa pristojnim izrezom, ali gledajte da budu klasične, tako da ih možete iskoristiti za više od jedne sezone. Moderan look, uvijek možete ostvariti sa nekim dodatcima, košuljicama, cipelama ili modernom frizurom.

  • Pravi materijal

Uvijek odaberite materijale koji se ne gužvaju, te prije svega misliti na praktičnost. Ako ste po cijeli dan u uredu, na kraju radnog vremena može vam se dogoditi, a da na to ne obraćate pozornost, da iziđete vani pogužvani i neuredni.

  • Vječna crna haljinica

NEIZOSTAVNO: jedna lijepa crna haljina uvijek će vas spasiti. Ako je nosite sa topom ispod, može poslužiti za izlazak odmah nakon posla, možda na neki koktel, večeru ili „happy hour“ s radnim kolegama.

  • Mislite na udobnost

Suknje naravno, ne smiju biti previše kratke. Prilično su neudobne i sigurno nikad ne daju ozbiljan izgled. Pored svega, više nisu u modi.