Budite sretniji: četiri razloga da se aktivirate!

Postoje doslovno stotine razloga zašto je fizička aktivnost korisna. Vježba je odlična za Vaše tijelo, um, te društveni život.

Predstavljam vam četiri razloga za koje vjerujem da će Vas inspirirati da se pokrenete i budete zdravi. Nakon što pročitate članak, znam da ćete mi se pridružiti i postati sretnija i zdravija verzija Vas samih.

Smanjenje stresa

Većina nas se suočava s nekom vrstom stresa, bilo to od nedostatka vremena, financijskih problema, teških poslovnih ciljeva ili jednostavno otpremanje Vaše djece u školu.

Stres može dovesti do debljanja i znatno zakomplicirati gubitak težine, tako da pronalaženje vremena za fizičku aktivnost nikada nije bilo ovoliko važno.

Stres često uzrokuje prejedanje koje može dovesti do debljanja. Debljanje ga opet povećava i taj se ciklus konstantno ponavlja.

Čak i sama znam podleći stresu i skrivenim slasticama u smočnici tijekom pojačanog pritiska. Znajući da to nije najbolja reakcija, uzela sam si vremena i shvatila da trebam učiniti nešto što će mi pomoći nositi se sa stresom u životu. Otkrila sam da dodavanje raznih aktivnosti u dnevni raspored pomaže kod regrupiranja i fokusiranja na sebe, što mi je pomoglo smanjiti tjeskobu i stres.

Osjećajte se produktivnijima u poslu i životu

Uvijek sam mislila da odmori u školi služe kako bismo pružili učiteljima pet minuta mira, ali pravi razlog je puno zanimljiviji. Istraživanja su pokazala da je nakon fizičke aktivnosti naš mozak puno produktivniji što čini lakšim učenje i zadržavanje informacija. (Testirala sam ovu filozofiju na svojoj djeci i uvjerila se da zaista funkcionira).

Sami možda više ne pohađate školu, ali uzimanjem kratke stanke između aktivnosti, posebno kada ste iscrpljeni, možete poboljšati svoj fokus i postati produktivniji. Osjećaj da ste produktivniji je odličan način za pobjedu stresa!

Pozitivan način života privlači pozitivne ljude

Kada svjesno ulažete napor kako biste dokazali svoje sposobnosti putem aktiviranja, Vaše samopouzdanje dobiva poticaj. Ili čak bolje, Vaš novi pozitivan pristup može uvjeriti ljude oko Vas da također naprave pozitivnu promjenu. Ovo osobito vrijedi ukoliko ste odlučiti uzeti sate ili se pridružiti fit klubu.

Tko je znao da poboljšanjem Vas samih potencijalno poboljšavate i druge ljude?

Povećajte svoju sreću

Tko ne želi biti sretniji? Bavljenjem aktivnostima se potiče oslobađanje endorfina u Vašem tijelu, hormona sličnog onome koji se oslobađa jedenjem hrane poput čokolade. Ja bih radije izabrala dobivanje endorfina iz fizičke aktivnosti jer je učinak puno dugotrajniji. Kada jedete neuravnotežene slastice, Vaša “sretna vibra” neće dugo trajati i ubrzo nakon toga ćete osjetiti ne tako sretan pad energije.

Što ide gore mora pasti dolje. Ako konstantno konzumirate šećer na ovaj način, teško će te uravnotežiti svoje raspoloženje. Umjesto toga se radije pokušajte baviti zdravim aktivnostima, jer Vas to može učiniti sretnijim i energičnijim; a Vaše raspoloženje će biti stabilno.

Bavljenje fizičkim aktivnostima je dobro za svakoga. Razmislite o ove četiri prednosti bavljenja fizičkim aktivnostima koje će uvesti pozitivne promjene u Vaš život. Manje stresa, davanje pažnje samom sebi i produktivnost čine Vas sretnijim, a sretni ljudi privlače pozitivne sretne ljude!

Na sreću, smatram da promicanjem aktivnog načina života svijet činimo sretnijim i zdravijim mjestom.