Čišćenje jetre i žučnih kamenaca po receptu dr Hulde Clark

Čišćenje jetre i žučnih kamenaca po receptu dr Hulde Clark najbolje rezultate daje ukoliko se provodi u sklopu Antiparazitnog programa. Premda u Antiparazitnom programu piše da se čišćenje jetre obavlja 21. i 35. dana vi nastojte da to obavite s petka na subotu ili sa subote na nedjelju. Čišćenje jetre iscrpljuje organizam, te će vam biti potrebno nekoliko sati odmora.

Osim jake volje potrebni će vam biti i sljedeći sastojci:

  • 1,5dcl hladno cijedjenog maslinovog ulja
  • 2 dcl soka od svježeg crvenog grejpfruta
  • 50 gr gorke soli

14:00 Čišćenje jetre počinje tačno u 14 sati. Poslije tog vremena nemojte ništa jesti i piti, osim preporučenih sastojaka, koje treba pripremiti na sljedeći način. Gorku so stavite u staklenu posudu s poklopcem i dodajte 6dcl vode. Mućkajte dok se so ne istopi, a potom razdijelite tekućinu u 4 jednako napunjene čaše.

17:00 Odjednom popijte prvu čašu gorke soli. Pošto je so gorka okus možete poboljšati sa malo vitamina C u prahu.

20:00 Vrijeme je za drugu čašu gorke soli. Iako u proteklih 6 sati ništa niste jeli, nećete osjećati glad.

21:45 Ulijte 1,5 dcl maslinovog ulja i 2 dcl soka crvenog grejpa u posudu s poklopcem. Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smjesa ne postane vodenasta.

22:00 Popijte koktel od maslinovog ulja i grejpfruta. Koktel treba ispijati stojeći i to u roku od 5 do 10 minuta.

Najbolje je da nakon ovog koktela odmah odete u krevet. Legnite na ledja, a pod glavu stavite dva jastuka. Kad vam dosadi ležanje na ledjima, okrenite se na lijevi bok i tako prespavajte noć. Pustite da gorka so, grejp i maslinovo ulje odrade svoje.

Sljedeće jutro ne prije 6:00 sati polako ispijte treću čašu gorke soli. Možete ostati da ležite u krevetu na lijevom boku još dva sata.

8:00 Popijte četvrtu čašu gorke soli i vratite se u krevet.

10:00 Čišćenje jetre je završeno. Možete početi uzimati lagane obroke. Preporučuje se da najprije uzmete bistri voćni sok, potom voće, a tek kasnije ostalu hranu.

Važno upozorenje:

Tokom procesa čišćenja jetre potrebno je striktno se pridržavati zadatog vremena i mjernih količina sastojaka. Nemojte da vas iznenadi prečest odlazak do toaleta. To je normalna reakcija tokom čišćenja jetre. Na kraju samo da napomeno da korištenje antiparazitnog programa, u sklopu kojeg se odvija i čišćenje jetre ne ometa djelovanje drugih lijekova. Slobodno možete koristiti terapiju i tretmane koje vam je preporučio vaš ljekar.