Dejan Radović najljepši muškarac Bosne i Hercegovine

Vidim se u ulozi predsjednika države

O sočnim i manje sočnim stvarima koje su se dogodile u njegovom životu za naš magazin otkriva Dejan Radović, najljepši muškarac Bosne i Hercegovine…

Titula mi je donijela identitet javne ličnosti, ali to ima svoje mane i prednosti, smatra Dejan i ističe da javnost koja te stvori također može i da uradi mnogo na uništenju. Navodeći naslove nekih žutih tabloida, s kojima on kako navodi nema nikakve veze. No sve u svemu, Dejan je zadovoljan svojim životom upotpunosti. Smatra da je prednost titule do sada znao iskoristiti na pravi način.

Dejan Radović izabran je 2003. za najljepšeg muškarca Bosne i Hercegovine. Kao Mister našu zemlju bi trebao predstaviti tek u studenom ove godine na svjetskom natjecanju koje će se održati u Kini. Čekao je pet godina na svojih svjetskih pet minuta i konačnu priliku da se dokaže će i dobiti upravo na ovom eminentnom natjecanju. Njegov život nakon titule se u potpunosti promijenio. O svim sočnim i manje sočnim stvarima koje su mu se od tada dogodile Dejan je podijelio s nama u razgovoru za naš magazin.

Zašto se čekalo pet godina do vašeg konačnog sudjelovanja na svjetskom izboru?

Pet godina jeste dug period, ne samo što se tiče čekanja na svjetski izbor već i u životu, ali meni je sve to prošlo prebrzo. Problem je organizacija na svjetskoj sceni zbog dešavanja u svijetu ali i nedostatka sponzora. Tek od prošle godine je počeo ponovni izbor za mistera, do sada su bili odgađani pa su se posljednji put za najljepšeg natjecali pobjednici iz 2002. na kojem je sudjelovao Nebojša Malešević. On me poprilično uputio u dešavanja, tako da sam već jednim korakom naprijed, barem kada je moja osobna organizacija u pitanju.

Budući da sam odlazak u Kinu košta mnogo, ima li Dejan sponzore i kako će u tom smislu stvari proteći?

U ovom slučaju sponzorstva ja sam takoreći prepušten samom sebi, moram sam naći sponzore. Samo put u Kinu košta oko sedam tisuća maraka, plus troškovi boravka i sve ostalo što se pod boravkom podrazumijeva zaista je previše. Potrudit ću se da nađem do tada sponzore, a ako to ne uspijem onda ću se sam financirati i sam sebe predstavljati.

Očekivanja?

Dolazim iz jedne male zemlje koja ne kotira dobro jer je svi povezuju sa terorizmom, ratom, bijedom….Ali ja se borim protiv toga. Čak sam se i politički angažirao u stranci Danisa Tanovića, “Našoj Stranci”, jer njihov program i ambicije se poklapaju s mojima. Jednostavno mi je dosadilo da šutim i trpim, želim da promijenim svijest mladosti te radimo intenzivno na tome, prvenstveno da osiguramo kreativnu budućnost sebi, a tako i našoj djeci, bez predrasuda s boljim sutra za sve nas.

Pripreme i plasman?

U posljednjih nekoliko mjeseci doslovce slobodno vrijeme provodim na fitnesu, odem barem četiri puta tjedno, a dodatno sam posvetio pažnju i engleskom jeziku. Ishrani ne pridajem toliko pažnje iako bih trebao, ali zbog tempa života kojim živim ne stignem regulirati pravilnu ishranu. No, odrastao sam uz sport, trenirao sam košarku i rukomet, a i danas rekreativno igram košarku. Sebi sam obećao da ću više povesti računa o prehrani, jer su pripreme za svjetski izbor u punom jeku. Da budem iskren na izboru sudjeluje oko 40 mladića, ukoliko budem plasiran među prvih deset, to će biti dobar uspjeh i za mene i za našu zemlju.

Kod suprotnog spola fascinira me?

Kada je u pitanju suprotni spol prvo primijetim tjelesni izgled, ali to ne znači da je to najbitnije. Naša zemlja je zaista prepuna lijepih djevojaka, ali malo je onih koje imaju pozitivnu energiju i karizmu za koje smatram da su veoma bitne osobine. Osim toga mislim da je jako bitno da je osoba s kojom sam u vezi ima ambicije.

Kozmetički tretmani i solarij?

Vrlo rijetko idem na kozmetičke tretmane, ali solarij znam koristiti češće u ovisnosti od revije ili reklame koju snimam.

Fleksibilnost i zarada manekenskog posla?

Mogu reći da je to jako zanimljiv posao pogotovo ako ga radite kako treba. Putujete, upoznajete nove ljude, ostvarujete kontakte. Nekada sam jako dobro zarađivao bavljenjem manakenstvom, ali iskreno moram priznati da se danas to jako malo plaća. U posljednje vrijeme ne radim na bh. tjednima mode, trenutno najviše kotiram u Zagrebu i Beogradu. Uskoro snimam reklamu u Beogradu za St. George za kolekciju jesen/zima. Inače iza sebe imam niz reklama i bilborda, koje sam radio za razne kampanje na bh.tržištu, ali i šire.

Budućnost?

Budući da sam diplomirani ekonomist, trenutno radim u M:telu, i moje ambicije su da izgradim što bolji status ali istovremeno i u svim poslovima koje obavljam. Za dvadeset godina sebe mogu zamisliti kao uspješnog poslovnog, obiteljskog čovjeka, a mogao bih se zamisliti i kao predsjednik države (smijeh), jer smatram da bi naša država mogla napredovati ukoliko izađemo iz nekih klasičnih stereotipnih pravila.

Osobna karta

Datum i mjesto rođenja: 2. prosinac 1981., Sarajevo
Obrazovanje: Srednja medicinska školu u Sarajevu, diploma Ekonomskog fakulteta
Iskustvo: Voditelj glazbene emisije “Club” na TV Hayat, bivši vlasnik butika “Bros jeans”, organizacija izbora za Mis BiH i drugih manifestacija. Za Mistera BiH izabran 2003., zaposlen u M: Telu.

Trudim se zdravo živjeti….

U hladnjaku moram imati pretežno hladan sok, voće ne jedem, a volim pojesti pileća prsa. Sviđa mi se vegetarijanska kuhinju te ponekad pomislim kako bih volio da živim u nekoj ruralnoj sredini kako bi se mogao što zdravije hraniti. Tada bi zaista dao od sebe da jedem što zdraviju hranu, prirodno uzgojeno povrće. No budući da je život borba i da se uglavnom cijeli dan provede u nekim poslovnim obavezama, mislim da se ipak trudim koliko je to moguće da se zdravo hranim. Izbjegavam zadimljene prostore i totalno sam protiv nikotina.