Pelin, crni orah i klinčić uništavaju parazite

Antiparazitni program traje 49 dana. Dr Hulda Clark preporučuje da temeljito čišćenje organizma uz pomoć ovog programa napravite dva puta godišnje. Program uključuje dva čišćenja jetre i žučne kese 21. dana i 35. dana. Zbog čišćenja organizma od parazita ne morate uzimati godišnji odmor ili bolovanje. Život se može odvijati uobičajenim tokom. Jedino što biste trebali unaprijed planirati je da čišćenje jetre i žučne kese pada u petak ili subotu. Razlozi su praktične prirodne. Čišćenje jetre i žučne kese tjerat će da vas da često posjećujete toalet, a svaki šef bi vam zamjerio ako biste svako malo trčali do njega. Savjetuje se da tokom trajanja antiparazitnog programa jedete lakšu hranu, kako bi je organizam lakše probavljao. Tinktura crnog oraha i pelin se uzimaju neposredno prije obroka, ulje klinčića u sredini istog obroka jedan put na dan uz ručak ili večeru. Zašto baš ove tri biljke?

Pelin

Pelin se spominje i u Bibliji. Englezi ga zovu «crvlje drvo», jer ubija crve. To je najjači prirodni otrov protiv parazita koji postoji na svijetu. Sadrži tujon, izotujon, santonin i sesquiterpene lactones. Sve skupa predstavlja vrlo moćan lijek za parazite, za kojeg su znali i naši preci, pa su gorke listove pelina osim za čišćenje od parazita, koristili i za bolju probavu, bolesti jetre i žučnog mjehura. Žene su pelin uzimale radi stimuliranja menstrualnog ciklusa, a trudnice radi lakšeg poroda.

Crni orah

Crni orah potiče iz Amerike, odakle se «doselio» u Evropu. Zelena ljuska crnog oraha zbog sadržaja tanina i kinona ima čudotvorni parazitocidni učinak. Kada pocrni, nekorisna je, pa se mora ubirati u ranu jesen. Crni orah obiluje jodom, mineralima, a sadrži i alkaloide. Koristi se za čišćenje organizma od otrova, toksina, parazita, gljista i gljivica, reguliranje visokog krvnog pritiska i holesterola, a djelotvoran učinak ima i u liječenju astme, dijareje, prehlade, bolesti pluća, te za održavanje higijene usne šupljine.

Klinčić

Klinčić je poznati začin koji se koristi u pekarstvu, ali je njegova primjena naučno dokazana i u medicini.Koristi se u liječenju malarije, tuberkuloze, kolere, šuge i drugih bolesti koje su uzrokovane parazitima, bakterijama, virusima i gljivicama. Klinčić veoma uspješno uništava candidu, pseudomonas aeruginosa i sve vrste šigela, stafilokoka i streptokoka. Parazitocidna svojstva najbolje otpuša ako cijele klinčiće sami samljete u mikseru ili mlinčiću. Nemojte kupovati gotovi mljeveni klinčić, jer može biti star i neučinkovit. Klinčić sadrži eugenol, cariofilen i tanin, koji su najjači otrov za sićušne parazite, njihova jajašca i larve.