Plesom do mršavljenja!

Mislite da put do vitke linije mora biti težak i mukotrpan? Varate se! Postoji zabavan način za gubljenje kilograma; a to je svakako ples. Vježbanje u teretani ili fitness mogu s vremenom postani monotoni . Plesom nikada nećete upasti u rutinu, otkrivati ćete uvijek nešto novo, a pritom se dobro zabavljati!

Vjerojatno ste čuli da plesači imaju najljepše oblikovana tijela. Zašto je to tako? Zato što u isto vrijeme učvršćujete mišiće, sagorijevate masnoće i vodite brigu o svom kardiovaskularnom sustavu (jačanje srca i snižavanje krvnog tlaka). Također će te ojačati zglobove, kukove i ostale kosti tijela. Naravno, potrebno je kombinirati ograničen unos kalorija i njihovu potrošnju vježbanjem kao i kod drugih metoda mršavljenja. Polusatnim “plesanjem” možete sagorjeti do 400 kalorija, što ovisi o stilu i intenzitetu plesa. Ako se njime počnete redovito baviti, ples će većinu unesenih kalorija pretvoriti u energiju koja Vam je potrebna tokom dana.

Kojim plesom se baviti?

Izbor je velik- od zumbe i trbušnog plesa pa sve do hip-hopa i yoga dance-a. Svaki od njih će Vam omogućiti zdravo mršavljenje, a Vaše tijelo će biti u zavidnoj formi. Različite vrste plesa pomažu pri sagorijevanju masnih stanica na različitim mjestima; što sami određujete intenzitetom vježbanja.

Postoji zaista pregršt plesova koje možete odabrati, a mi Vam predstavljamo neke od njih:

Trbušni ples

Ovo je jedan on najstarijih, ali svakako i najpopularnijih plesova danas. Zabavan je, daje potpunu slobodu i kreativnost, a “usput” ojačavate mišiće trbuha, trupa, zdjelice, kralježnice i vrata. Njime također možete ublažiti bolove u leđima i aktivirati mišiće koji se koriste pri porođaju.

Pole dance fitness

Drugi naziv za pole dance je ples oko šipke. Ovaj ples je senzualan i zanimljiv, podiže samopouzdanje i pomaže u sagorijevanju masnih stanica. Kod njega imate slobodu otkrivanja vlastitog načina kretanja i plesnog izričaja.

Zumba

Ovo je plesna tehnika u kojoj se kombiniraju dinamične kreacije i elementi latinoameričkih plesova. Izmjenjuju se spore i brze sekvence, a na jednom treningu možete sagorjeti i do 800 kalorija. Zvuči privlačno? Nećete morati razmišljati o svakom koraku jer će oni postati spontani s vremenom te će te se osjećati kao da ste na odličnom tulumu.

Yoga dance

Ovaj ples pomaže u većoj pokretljivosti kralježnice i potiče krvotok te jača sposobnost koordinacije i koncentracije. Njime se pokreće svih 206 kostiju u tijelu , a temelji se na terapeutskim joga vježbama. Na ovaj način možete sagorjeti do 400 kalorija.