Prehrana

Prehrana je za naš organizam iznimno bitna, i u iznimnim količinama redovito zapostavljena, što najviše plaćamo u poznijim godinama. Kako, čime, koliko i kada se hraniti? Kako se hraniti zdravo, ukusno i redovito?

Hrana

Prekrasna planeta Zemlja još uvijek, iako su zagađenja velika, nudi izobilje hrane. Općenito se može reći da je prehrana modernog čovjeka premalo raznovrsna, kao i to da često jedemo za nas potpuno pogrešne stvari.

Napici

Unos tekućina ima jak uticaj na organizam, te je itekako bitno i što pijemo. Popijte neki prirodni voćni sok, iscijedite naranču, uživajte u ukusnom čaju ili maloj čaši nekog finog vina.

Načini ishrane

Ponekad se okrećemo nekom drugom načinu ishrane. Bilo koji od mnoštva odabrali – vegetarijansku, vedsku ili nažalost dijabetičarsku, treba pažljivo izabrati što, kako i koliko pojesti.

Recepti

Kako i sam naziv kaže – recepti. Sa svih strana svijeta, svih vrsta i kultura kulinarstva. Slatki, slani, niskokalorični ili kalorijama griješni, tu su da nam uljepšaju dan finom papicom.

Suplementi

Ne dobijamo uvijek organizmu sve potrebne spojeve samo hranom, već ponekad svojoj ishrani moramo dodavati razne dodatke – suplemente, kako bismo organizmu dali tvari koje mu nedostaju.

Dijete

Svi znamo da svijetom kola čudesna količina dijeta svih vrsta, međutim dijetu ne treba shvatiti olako. U svakom slučaju, valja se posavjetovati s liječnikom o izboru dijete.