Savjeti za njegu kose ljeti

Ljeto može donijeti veličanstvenu viziju prirodnih pramenova i vjetra u dugoj kosi. U stvarnosti, ljetnje sunce i vlaga mogu da oštete vašu kosu i ostave suhe, jednolične, rascvjetale, krte ili uvijene krajeve. Sunce može biti jednako štetno kao i sušenje fenom. Prirodno kovrdžava kosa je često velika žrtva sunca. Azra daje stručne savjete i trikove za njegu kose ljeti.

Njegujući proizvodi za kosu

Spriječite statički elektricitet u kosi stavljajući regenerator tokom pranja kose koji daje vlagu i sjaj. Dodatno, nanesite i regenerator koji se ne ispira poslije sušenja kose peškirom. Proizvodi koji se reklamiraju uz riječ „njegujući“ su napravljeni da daju vlagu vašim kovrdžama. S druge strane, proizvodi za volumen i sjaj su napravljeni da dodaju gustoću i sjaj ali ne i vlagu. Pročitajte sve sastojke u proizvodu za kosu.

Zabranite feniranje

Ako se inače fenirate i koristite aparate za stiliziranje kose, probajte svojoj kosi dati odmor tokom ljetnjih mjeseci. Razmislite o tome da pustite da vam se kosa osuši sama ili prestanite da je uvijate da imate prirodniji izgled. Mokre pletenice će kada se osuše, dati prelijepe kovrdže. Još jedan način da se osigurate da će vaša kosa imati sjajan izgled je da pitate frizera da vas ošiša tako da se kosa lako suši sama.

Duboka regeneracija

Vikendima ili noću, nanesite regenerator na vrhove i najkovrdžavije dijelove kose. Pokupite je ukosnicom ili umotajte u foliju i tako spavajte. Ova metoda će vratiti vlagu koja pomaže napetim folikulima. Spriječiće da teški regeneratori otežaju vašu kosu jer regeneratori se samo fokusiraju na problematične dijelove.