Korekcija valgus deformiteta sa Valgomedom

Ako osjećate nelagodu koja je rezultat valgus deformacje na stopalu, postoji pouzdano rješenje sa postojanim efektom: elastični fiksator Valgomed. Rezultat će biti primjetan poslije mjesec dana upotrebe. U pakovanju se nalaze dva fiksatora: jedan drži palac u odgovarajućem položaju, dok drugi sprječava povrede na koži ispupčenog zgloba. Sve je promišljeno i racionalno. Pokušavate pomoći svojim nogama? Kupite fiksator!

Prednosti elastičnog fiksatora

Umetak i fiksator napravljeni su od veoma otpornog inovativnog hipoalergijskog materijala- medicinskog silikona i elastičnog omota koji zajedno omogućuju:

  • čvrsto prijanjanje na kožu stopala, udobnost prilikom nošenja obuće (bez deformacija na mjestu primjene što se često dešava);
  • efikasna zaštita protiv oštećenja (zadebljanja) na koži između prstiju kao i žuljeva i mogućih alergijskih reakcija;
  • ispravan položaj prstiju, sprječava njihov pogrešan položaj koji s vremenom može da dovede do povreda.

Efikasnost uređaja Valgomed

Kliničke studije su pokazale efikasnost Valgomed fiksatora u raznim stadijumima razvoja deformacije stopala- od „tolerantno i pod kontrolom“ do „veoma bolno i ne može biti gore“. U SAD-u, mnogim zemljama Europe, pa čak i u Bosni i Hercegovini, ovaj uređaj ima reputaciju najboljeg uređaja za korekciju valgus deformacije bez obzira na tip obuće. Može se naručiti u mnogim zemljama. Njegova upotreba garantira:

  • zaštitu stopala od kvrga i žuljeva;
  • vraćanje palca u njegov normalan položaj (pomjeranje do 25 mm).

Valgus deformacija zahtijeva ozbiljnu pažnju!

Hallux valgus deformitet može dovesti do invalidnosti. Palac koji je izašao iz svog normalnog položaja (i do 25 mm) je najčešći kod žena. Razlog je očit. Dešava se zbog nošenja uske, neudobne moderne obuće. Deformacija se dešava progresivno. U početnoj fazi, devijacija je skoro neprimjetna, počinje sa iskrivljenjem baze palca poput „blage otekline“. Kasnije, moguć je bolni osjećaj uz veću oteklinu i povećanje devijacije palca. Bol je najozbiljnija u slučajevima deformacije zgloba palca koji se prebaci preko susjednog prsta. U isto vrijeme, koža na zglobu postaje tvrda sa mogućim pukotinama koje se obično ispune serumskom tečnošću i počinju upalni procesi.

Početna i srednja faza ovog stanja zahtijevaju konzervativno liječenje. Posljednju fazu (kada se prst prebaci preko drugog)  karakterizira pojava žuljeva, „zadebljanja“, kao i ozbiljna bol prilikom hodanja. Predispozicije za valgus deformaciju su: ravna stopala, paralitički (nervni) deformiteti, uska (neudobna) obuća za svakodnevno nošenje, nasljedni faktor.

Liječenje deformiteta

Terapija, čak i uz upotrebu modernih lijekova, ne daje trajne rezultate. Ipak, posebna vježba u početnoj fazi bolesti može donekle popraviti stanje. Deformitet može biti potpuno ispravljen hirurškom intervencijom, iako je moguće da se mora ponavljati. Prema recenzijama pacijenata, najbolji efekat se postiže korištenjem separatora za prste između palca i prsta do njega, stavljajući tako palac u ispravan položaj. Valgomed dobija na popularnosti i rado ga kupuju u mnogim zemljama uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Kako koristiti uređaj

Stabilan, vidljiv i dugoročan terapeutski rezultat dešava se uz svakodnevno nošenje 7-10 sati Valgomed fiksatora. Za svega nekoliko sedmica poslije početka upotrebe ovog elastičnog fiksatora, vidjećete znake poboljšanja. Važno je ispravno postaviti uređaj. Da ovo uradite, mora se staviti na palac, onda čvrsto pritisnuti na površinu kože. Efekat liječenja se kontrolira vizuelno.

Možete naručiti i nositi fiksator svaki dan bez obzira na tip obuće. Potpuno je neprimijetan jer čvrsto prijanja uz stopalo. Može se nositi na nastavi, kada šetate, sjedite, a da vas ne ometa bol.